Новини
22 Травня 2020
1 065

Хоч потоп, хоч пандемія: Статки найбагатших людей США за два місяці виросли на $434 мільярди

Протягом цього часу зросла й кількість людей, які стали мільярдерами, з 614 до 630

Мільярдери США примножили свої статки на 15% протягом двох місяців пандемії коронавірусу, йдеться у звіті аналітичних груп Americans for Tax Fairness і Institute for Policy Studies.

У дослідженні враховувалася зміна статків з 18 березня по 19 травня на основі даних Forbes. За цей час вони виросли сумарно на $434 млрд (з $2,948 трлн до $3,382 трлн).

П’яту частину від загального приросту статку забезпечили п’ять найбагатших людей США — глава Amazon Джефф Безос, один із засновників Microsoft Білл Гейтс, засновник Facebook Марк Цукерберг, глава Berkshire Hathaway Воррен Баффет і співзасновник Oracle Ларрі Еллісон.

Статок Безоса збільшився на $34,6 млрд, показавши зростання на 30,6%, Гейтса — на $8 млрд (приріст 8,2%), а Цукерберга — на $25,3 млрд (плюс 46,2%). Баффет заробив $564 млн, наростивши, таким чином, статок на 0,8%, а Еллістон — $7 млрд (плюс 11,9%).

Серед мільярдерів, які входять у ТОП-30 США, в процентному співвідношенні (але не в абсолютних цифрах) найбільше зростання статку за два місяці показали власник Menards Джон Менар-молодший та підприємець Ілон Маск (зростання 62,8% і 48% відповідно).

Крім цього, у звіті повідомляється, що кількість мільярдерів за період дослідження збільшилася: якщо в березні їх було 614, то в травні — вже 630.

У квітні США виявилися на другому місці у світі після Китаю за кількістю нових мільярдерів з 2010 р., тобто після економічної кризи 2009 р. за версією Forbes.

Так, за цей час загальна кількість мільярдерів у країні збільшилася на 210 осіб, в їх числі 61 ІТ-мільярдера. За даними видання, кількість технологічних мільярдерів від загального числа найбагатших людей країни становить 17%.

Раніше Investory News писали, що різке зростання цін на акції компаній, що розробляють вакцини проти COVID-19, препарати та набори для діагностики, привело до появи щонайменше одного нового мільярдера та збільшило статки дев’яти інших. З 11 березня сумарні статки цих бізнесменів, які шукають способи боротьби з COVID-19, зросла на $7 млрд.

А от близький друг Дональда Трампа і мільярдер із Лас-Вегаса Філ Раффін запевняє, що у нього достатньо грошей, щоб закрити всі свої казино на 20 років. Тут, як найкращий друг президента США збирається заробити після пандемії.

Як відомо, до рейтингу найбагатших людей світу в цьому році увійшли 2095 осіб — майже втричі більше, ніж десять років тому. Серед них ті, яким найкраще вдалося оговтатися від глобальної кризи 2009 р. та примножити свої статки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram