Новини
19 Грудня 2022
405

Вторгнення рф в Україну призвело до рекордного падіння російських акцій

російський індекс MOEX скоротився на 44%

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну відбулося рекордне падіння російських акцій, оскільки російські інвестори не змогли врятувати внутрішній ринок рф, повідомляє Bloomberg.

російські акції були виключені зі світових індексів, а біржові фонди, що відстежують акції країни, були або заморожені, або закриті.

“Вторгнення в Україну призвело до падіння російських акцій у лютому. Майже 10 місяців потому, відновлення виглядає далекою перспективою після того, як санкції спровокували відтік інвесторів і зробили акції найгіршими у світі”, — пише агентство.

Місцеві інвестори не змогли врятувати внутрішній ринок від падіння, викликаного війною, навіть попри те, що більшості іноземців дотепер заборонено продавати місцеві акції, якими вони володіють.

російський індекс MOEX, що розраховується в рублях, скоротився на 44%, що є самим стрімким річним падінням з 2008 року. “Зі зростанням напруженості війни, втрати можуть бути ще більшими”, — зазначає Bloomberg.

Акції ПАТ “Лукойл” і ПАТ “Газпром” скоротилися на 30% і 53% відповідно в цьому році. Найбільший банк, ПАТ “Сбербанк росії”, скороився на 54%.

“російські акції відображають похмурі перспективи, оскільки західні санкції починають тиснути на внутрішню економіку”, — сказав старший валютний аналітик InTouch Capital Markets Ltd Петро Матіс.

Нагадаємо, інфляція призведе до світової економічної рецесії наступного року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram