Новини
13 Червня 2019
911

Всім кохання: Україна покращила позиції у рейтингу миролюбних країн

За рік країна піднялася на 2 позиції і зараз займає 150 місце у списку з 163 країн світу

У 2019 році Україна за версією Інституту економіки піднялася зі 152-го на 150-е місце у глобальному індексі миролюбності, що визначається за наступними критеріями: внутрішні та зовнішні конфлікти, військові витрати, тероризм, вбивства та інші рівні злочинності.

За Україною цього року слідують Судан, Туреччина, Пакистан та Росія, яка цього року не змінила своєї позиції та залишилася на 154 місці. Про це йдеться у дослідженні Global Peace Index 2019.

Глобальний індекс світу 2019 року

Як зазначається, перше місце в рейтингу миролюбності десятий рік поспіль займає Ісландія. До першої п’ятірки мирних країн також увійшли Нова Зеландія, Португалія, Австрія та Данія.

Глобальний індекс світу 2019 року

Найбільш “миролюбною” країною серед найближчого оточення України стала Угорщина (21 позиція), Словаччина (23), Румунія (25), Польща (29), Молдова (68) і Білорусь (97).

Як зазначається у рейтингу, у порівнянні з минулим роком Польщі та Білорусі вдалося піднятися на 3 і 4 сходинки відповідно. А от у США цього року результати значно погіршилися. Якщо у 2018 році країна займала 121 місце, то наразі цьогоріч вона на 128 сходинці.

Останнім у рейтингу миролюбних країн опинився Афганістан, витіснивши Сирію, яка зараз піднялася на одну позицію. Поряд з ними – Південний Судан, Ємен та Ірак.

“За останні п’ять років ситуація у світі стала більш мирною. Хоча, якщо враховувати останні 10 років, то з миролюбністю навпаки стало гірше через конфлікти на Близькому Сході, зростання тероризму, збільшення кількості біженців та інші фактори”, – зазначається у рейтингу.

Нагадаємо, Україна поліпшила свої позиці у світовому рейтингу конкурентоспроможності економік World Competitiveness Rankings 2019, який щорічно готує швейцарський Міжнародний інститут управлінського розвитку. У 2019 році Україна опинилася на 54 місці, у минулому вона була на п’ять сходинок нижче.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram