Новини
2 Квітня 2020
1 433

Врятувати світ: British American Tobacco працює над вакциною проти COVID-19

Її створенням займається один із підрозділів британської тютюнової компанії

Ілюстративне фото

British American Tobacco, виробник сигарет Dunhill і Lucky Strike, повідомив, що його американський біотехнологічний підрозділ працює над створенням потенційної вакцини від спричиненої коронавірусом хвороби COVID-19 з використанням протеїнів, які дістаються з тютюнового листя.

Підрозділ Kentucky BioProcessing (KBP), який розробляє вакцину, зможе виробляти від 1 до 3 млн доз на тиждень починаючи з червня за підтримки урядових агентств і відповідних виробників.

У British American Tobacco повідомили, що KBP, що входить в структуру американського бізнесу BAT Reynolds American Inc, розробить вакцину на некомерційній основі.

Вакцина, яка в цей час проходить доклінічні випробування, складається з клонованої частини генетичної послідовності COVID-19 для створення антигену, який потім вводиться в рослини тютюну для розмноження.

“Ми вважаємо, що домоглися значного прориву з нашої технологічною платформою на основі рослин тютюну, й готові працювати з урядами та всіма зацікавленими сторонами, щоб допомогти перемогти у війні проти коронавірусу”, — йдеться в заяві директора дослідницького підрозділу BAT Scientific Research Девіда О’Райлі.

Нагадаємо, стартап Karius, який може знаходити інфекційні захворювання швидше та ефективніше, ніж це робиться за допомогою стандартних медичних аналізів, в останньому раунді залучив фінансування $165 млн. Компанія планує використати кошти на розробку тестів для виявлення РНК-вірусів, такі як коронавірус COVID-19.

Як писали раніше Investory News, американський виробник наукової та медичної техніки Thermo Fisher Scientific оголосив про покупку голландського виробника діагностичного обладнання Qiagen. Компанія є одним із розробників тесту на коронавірус COVID-19, що поставляється в чотири китайських і один французький госпіталь.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram