Новини
4 Березня 2020
843

Thermo Fisher купить виробника тестів на коронавірус за $11,5 мільярда

Таким чином, компанія планує збільшити операційний прибуток на $50 мільйонів

Американський виробник наукової та медичної техніки Thermo Fisher Scientific оголосив про покупку голландського виробника діагностичного обладнання Qiagen. Угода, що оцінюється в $11,5 млрд, буде оплачена Thermo Fisher власними та позиковими засобами, йдеться в прес-релізі компанії.

Угода, закриття якої заплановано на другу половину 2021 р., стане другим в історії Thermo Fisher великим придбанням після покупки у 2014 р. за $13,6 млрд компанії LifeTechnologies.

Thermo Fisher розраховує заощадити $200 млн протягом трьох років після поглинання Qiagen, а також збільшити операційний прибуток на $50 млн.

Thermo Fisher — американська компанія, що спеціалізується на наданні послуг для фармацевтичної та медичної індустрії, виробництві лабораторного, промислового і діагностичного обладнання, а також витратних матеріалів.

Компанія створена у 2006 р. в результаті злиття Thermo Electron і Ficher Scientific. Виручка Thermo Fisher за 2018 р. склала $24,4 млрд, чистий прибуток — $2,9 млрд.

Qiagen — голландський виробник і розробник тест-систем для молекулярної діагностики, представлений у 25 країнах світу. Компанія є одним із розробників тесту на коронавірус COVID-19, що поставляється в чотири китайських і один французький госпіталь. Виручка Qiagen за 2018 р. склала $1,5 млрд, чистий прибуток — $190 млн.

Як відомо, стартап Karius, який може знаходити інфекційні захворювання швидше та ефективніше, ніж це робиться за допомогою стандартних медичних аналізів, в останньому раунді залучив фінансування $165 млн. Компанія планує використати кошти на розробку тестів для виявлення РНК-вірусів, такі як коронавірус COVID-19.

Нагадаємо, фармацевтична компанія “Фармак” (Київ) планує у 2020 р. інвестувати в розвиток виробництва 1,2 млрд грн, що на 30% більше, ніж минулого року, а також збільшити кількість персоналу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram