Новини
22 Січня 2020
1 252

“Фармак” інвестує у розвиток виробництва 1,2 мільярда гривень

У 2019 році інвестиції були на 30% менше 

Фармацевтична компанія “Фармак” (Київ) планує у 2020 р. інвестувати в розвиток виробництва 1,2 млрд грн, що на 30% більше, ніж минулого року, а також збільшити кількість персоналу. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

За словами виконавчого директора “Фармак” Володимира Костюка, у 2019 р. інвестиції на це склали 900 млн грн.

“У 2019 р. ми інвестували в розвиток виробництва приблизно 900 млн грн, у 2020 р. плануємо вкласти 1,2 млрд грн. Розширення виробництва призводить до збільшення кількості персоналу”, — сказав він.

Топ-менеджер також повідомив, що у 2019 р. “Фармак” розширив протизастудний, алергологічний, неврологічний, гастроентерологічний продуктові портфелі та веде роботу над складними препаратами, які планує вивести на ринок через 10-15 років.

У 2019 ліки “Фармак” купували у 28 країнах. Сьогодні експорт перевищує 22% продажів. Найближчим часом у компанії планують розширити карту своєї присутності.

Як повідомлялося, раніше “Фармак” (Київ) заявляв про плани розширення фокусу на розробку продуктів, які можуть бути представлені на глобальних ринках і намір продовжити стратегію виведення на ринок не менше 20 нових продуктів на рік, зокрема в найближчі роки, відповідно до планів компанії, це будуть препарати на основі 118 молекул, які виходять з-під патентного захисту.

Як писали раніше Investory News, американська приватна інвестиційна компанія Blackstone Group Inc отримала $3,4 млрд від інвесторів для свого першого фонду, призначеного для інвестицій у сфері охорони здоров’я, націленого на суму $4,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram