Новини
10 Травня 2019
1 036

Вперше за сторіччя Великобританія прожила тиждень без вугілля

До 2025 року країна планує повністю відмовитись від використання кам’яного вугілля в енергетиці 

Фото: Pixabay

Великобританія вперше з часів правління королеви Вікторії і введення в дію першої вугільної електростанції у 1882 р. протягом одного тижня не використовувала електроенергію, для виробництва якого необхідно застосовувати кам’яне вугілля.

Про це в середу, 8 травня, повідомила в Twitter Національна мережева компанія Великобританії (NGE) – оператор ліній електропередачі.

“Цей цикл завершився через 193 години і 25 хвилин, але це значно більше і в два рази перевищує наш другий найдовший цикл, 90 годин, встановлений всього пару тижнів тому”, – йдеться у повідомленні.

Акція стартувала 1 травня. За інформацією видання The Guardian, уряд Великобританії взяв на себе зобов’язання повністю відмовитися від використання цього виду палива в енергетиці до 2025 р. Вважається, що спалювання вугілля завдає невиправної шкоди екології планети.

Електростанції, що працюють на вугіллі, все ще відіграють важливу роль в енергетичній системі країни. Вони використовуються в якості резервних в періоди високого попиту на електроенергію. Але з розвитком таких відновлюваних джерел енергії, як вітроелектростанції, їх питома вага в галузі зменшується. Цьому також сприяють високі ціни на вугілля на міжнародному ринку.

Як відомо, у Лондоні вводять новий збір за забруднення. Водії старих авто, які захочуть в’їхати до центру міста, відтепер змушені будуть сплачувати додатковий збір, як такі, що найбільше забруднюють викидами навколишнє середовище.

Також, за даними дослідження інвестиційного банку Goldman Sachs, британська економіка втратила майже 2,5% ВВП через своє рішення вийти із Європейського союзу в середині 2016-го і відстала від інших країн з розвиненою економікою, оскільки подібна невизначеність стоїть на заваді інвестицій

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram