Новини
9 Квітня 2019
1 907

Зона ULEZ: В Лондоні вводять новий збір за забруднення

В’їзд в зону з наднизьким рівнем викидів (ULEZ) коштуватиме £12,50 

У Лондоні водії старих авто, які захочуть в’їхати до центру міста, відтепер змушені будуть сплачувати додатковий збір, як такі, що найбільше забруднюють викидами навколишнє середовище. Про це повідомляє BBC.

Більшість автомобілів, які не відповідають вимогам, повинні будуть платити 12,50 фунтів стерлінгів за в’їзд до екологічної зони ULEZ – на додаток до вже існуючого проти заторного збору.

Транспортні засоби можуть бути перевірені за допомогою онлайн-перевірки. Втім, існує перелік транспорту, що не відповідають вимогам. Це мотоцикли, які не відповідають стандартам Euro 3, бензинові автомобілі та мікроавтобуси, які не відповідають стандартам Euro 4, дизельні автомобілі і мікроавтобуси, які не відповідають стандартам Євро 6.

Той, хто не сплатить збір, буде оштрафований на 160 фунтів стерлінгів. Після першого порушення передбачене лише попередження.

Мер Лондона Садок Хан сказав, що “важливо домогтися прогресу” в боротьбі з токсичним повітрям столиці.

Однак Федерація малого бізнесу (ФСБ) заявила, що багато дрібних фірм “дуже турбуються про майбутнє свого бізнесу” через “тягар додаткових витрат”.

У 2021 році зону стягування збору планують розширити, щоб охопити всю територію між північною і південною кільцевими дорогами.

На початку 2018 року Німеччина ввела, так звані, “екологічні зони” (Umweltzone). В’їзд в такі зони заборонено старим машинам. Власникам старих дизельних позашляховиків з великим об’ємом двигуна доведеться платити податок у розмірі близько тисячі євро на рік. Старий дизель легше продати за будь-які гроші, ніж шукати об’їзні шляхи чи платити штрафи. Раз на два роки авто, старше від трьох років має пройти ТО (технічне обслуговування) і екологічну перевірку – це обходиться приблизно у 500 євро. Після трирічної гарантії від виробника ремонт авто сягає понад 100 євро за годину роботи механіка.

Великобританія вичищає не тільки міста від шкідливих викидів, а й інтернет від шкідливого контенту.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram