Новини
24 Вересня 2021
503

Volvo відмовиться від шкіри в салонах автомобілів до 2030 року

Замість неї автоконцерн використовуватиме матеріали з перероблених пляшок і пробок

Шведський автоконцерн Volvo планує відмовитися від використання шкіри в салонах своїх автомобілів до 2030 року. Про це повідомляє пресслужба компанії.

“Рішення продиктоване прагненням автовиробника дотримуватися етичних принципів захисту тварин, а також побоюваннями через негативний вплив тваринництва на навколишнє середовище”, — зазначається в релізі.

Замість шкіри в машинах Volvo використовуватимуться “високоякісні екологічні матеріали”, створені з рослинної та переробленої сировини. “До 2025 року на них припадатиме як мінімум чверть від усіх матеріалів, які компанія використовує в салонах”, — зазначили в пресслужбі.

Автоконцерн, зокрема, планує оббивати салони розробленим матеріалом Nordico. Це текстиль, виготовлений із вторинної сировини: пластикових пляшок, винних пробок і біологічних матеріалів, які компанія видобуває в лісах Швеції та Фінляндії.

“Бути прогресивним автовиробником — значить займатися всіма сферами сталого розвитку, не тільки викидами CO2. Знайти продукти та матеріали, що підтримують добробут тварин, буде непросто, але це не привід уникати цієї важливої ​​проблеми”, — заявив директор Volvo Cars із глобального сталого розвитку Стюарт Темплара.

Нагадаємо, нещодавно Volvo Cars і Geely відмовилися від плану повного злиття. При цьому обидві компанії розглядають можливість виходу на IPO.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram