Новини
18 Березня 2020
991

Володар персня: Фінський стартап оцінки сну Oura залучив $28 мільйонів

Пристрій цілодобово зчитує пульс, температуру тіла власника, його рух та інтенсивність

Фінський розробник персня для оцінки сну Oura залучив $28 млн від інвесторів у рамках раунду B, повідомляє VentureBeat.

Основним інвестором виступила Gradient Ventures, яка належить Google. В угоді також брали участь Square (належить голові Twitter Джеку Дорсі) і Forerunner Ventures. Інвестиції компанія направить на розширення штату. Зараз у стартапі працюють 100 осіб у різних країнах світу.

Oura була заснована у 2013 р. у місті Оулу в Фінляндії Карі Ківелем, Каркку Коскелем та Петтері Лахтелом. Компанія вважає, що основа здоров’я — це сон, тому основну інформацію про здоров’я власника отримують, поки він спить.

“Щоночі ваше тіло творить сучасні чудеса, починаючи з поліпшення пам’яті та закінчуючи виробництвом Т-клітин, які вбивають рак. Поки ви спите, ваше тіло відправляє суміш сигналів. Після розшифровки ці сигнали показують, як змінилося ваше тіло, готуючись до нового дня”, — розповідає стартап.

Перстень цілодобово зчитує пульс, температуру тіла власника, його рух та інтенсивність, щоб скласти цілісну картину про здоров’я. Пристрій зроблено з титанового сплаву. У нього вбудовані інфрачервоні діоди, датчики температури, акселерометр і гіроскоп.

Всю інформацію власник персня може побачити в мобільному додатку Oura. Програма оцінює його стан за трьома параметрами: сон, готовність і активність. Готовність до будь-якого навантаження визначається виходячи з якості сну і фізичної активності напередодні.

За весь час компанії, за даними Crunchbase, вдалося залучити $48,3 млн. У попередньому раунді стартап отримав $20 млн. Серед інвесторів — такі зірки як актор Вілл Сміт, баскетболіст Шакіл О’Нілл і велоперегонник Ленс Армстронг.

Вартість одного персня становить $299-$399, зазначено на сайті Oura. За інформацією видання, компанія вже продала 150 тис. таких пристроїв.

Нагадаємо, стартап Karius, який може знаходити інфекційні захворювання швидше та ефективніше, ніж це робиться за допомогою стандартних медичних аналізів, в останньому раунді залучив фінансування $165 млн. Компанія планує використати кошти на розробку тестів для виявлення РНК-вірусів, такі як коронавірус COVID-19.

Як відомо, два стартапи з українським корінням потрапили в рейтинг найкращих стартапів-роботодавців США America’s Best Startups Employers-2020 по версії Forbes.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram