Новини
13 Березня 2020
1 209

До рейтингу кращих роботодавців США увійшли два українських стартапи

Всього у рейтингу 500 стартапів, які відібрали серед 2500 тисячі претендентів

Фото: Depositphotos

Два стартапи з українським корінням потрапили в рейтинг найкращих стартапів-роботодавців США America’s Best Startups Employers-2020 по версії Forbes, повідомляє НВ Бізнес.

Тож, 35-е місце в рейтингу зайняв стартап GitLab. Українська компанія, яка має оцінку у понад $1 млрд, являє собою платформу для колаборації та DevOps, основним конкурентом якого є стартап GitHub, який з 2018 р. належить Microsoft.

GitLab був заснований у 2011 р. харків’янином Дмитром Запорожцем. У 2013 р. компанія отримала другого фаундера — нідерландця Сіда Сібранджі.

А стартап Allset зайняв 263-е місце. Компанія заснована у 2015 р. українцями Стасом Матвієнко та Ганною Поліщук. Allset — це сервіс для бронювання столиків у ресторанах.

У компанії є два офіси — в Сан-Франциско (США) та Києві. В Україні зосереджена команда розробників, а в Сполучених штатах — здійснюються тести додатків.

Всього до рейтингу потрапили 500 стартапів з більш ніж 2,500 тис. претендентів. Відбір проводився за трьома критеріями: репутація роботодавця, задоволеність співробітників і зростання.

Раніше Investory News писали про співзасновника GitLab Сіда Сібранджи, який розповів щодо прагнення радикальної “прозорості” компанії, плани на майбутнє та мотивацію.

Як відомо, український стартап Respeecher, який займається створенням цифрових моделей людських голосів, залучив інвестиції від ряду інвесторів з США та України. Лід-інвестором виступив нью-йоркський фонд ffVC. Також в угоді взяв участь фонд ICU Ventures.

А от український стартап Neoven Electronics, який створив першу у світі портативну піч, в рамках кампанії на Kickstarter зібрав $89 тис. замість очікуваних $20 тис. Компанія готується завершити перший інвестиційний раунд на суму $100 тисяч при оцінці в $1 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram