Новини
12 Листопада 2019
728

Власники Gap за рік збідніли на $1 мільярд

Сукупний статок сім’ї Фішер наразі оцінюється у $7,3 мільярда

Сукупний статок сім’ї Фішер (Доріс Фішер, яка заснувала роздрібну мережу у 1969 році разом зі своїм нині покійним чоловіком, і трьох її синів – Джона, Боба та Білла) наразі оцінюється у $7,3 млрд, у порівнянні з $8,3 млрд, які вони мали на початку року, повідомляє Forbes.

Видання пише, що їх статки зменшилися через стрімке падіння ціни акцій компанії, ринкова вартість їх сукупної частки в Gap упала з $4 млрд до $2,3 млрд, яке частково компенсували зовнішні інвестиції.

Минулого тижня Investory News писали, що генеральний директор ритейлера Арт Пек несподівано для всіх оголив про своє звільнення, причина – зниження річного прогнозу щодо прибутку компанії.

Після виходу цих новин акції Gap подешевшали на 6% за один день, що лишень збільшило загальні втрати. Так, з початку року акції подешевшали на 34%. Таким чином, компанія підтвердила свою позицію, як одного з найслабших гравців фондового ринку серед ритейлерів цього року.

У понеділок акції частково відіграли втрати: їх вартість зросла майже на 1%.

Попри різке падіння ціни акцій, Фішери залишаються мільярдерами. “Статки Доріс, окрім частки в Gap, нараховують колекцію предметів мистецтва вартістю в $1 млрд. Загалом грошові кошти й інвестиції оцінюються в $2,4 млрд”, – пише видання.

Статки Джона Фішера, основного власника бейсбольної команди “Окленд Атлетикс”, оцінюються у $2,5 млрд. Білл і Боб Фішери можуть похвалитися статком у $1,2 млрд кожен. “Всі троє братів вчилися у Принстонському університеті, а пізніше – у Школі бізнесу Стенфордського університету”, – йдеться у повідомленні.

До речі, минулого тижня Боб Фішер, який займає пост не виконавчого голови ради директорів Gap, був призначений виконуючим обов’язки генерального директора. “До тих пір, допоки компанія не знайде когось, хто займе цю посаду на постійній основі”, – зазначили у компанії.

Загалом члени сім’ї Фішер залишаються найбільшими акціонерами Gap. Значна частина їх багатства припадає на акції родини. “Доріс належить 6,1% компанії. Її сини, кожен з яких входить до ради директорів, володіють більшими пакетами. Джон і Білл Фішери мають 16% акцій компанії, а Бобу належить 12,4%”, – пише видання.

Нагадаємо, у 2019 році найбагатшою родиною у світі за версією агенції Bloomberg стала сім’я Волтон, що володіє мережею супермаркетів Walmart. Її статок аналітики оцінюють у $190,5 млрд, а за минулий рік Волтони заробили $39 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram