Новини
12 Серпня 2019
1 281

Рейтинг: Bloomberg назвав найбагатші сім’ї у світі

За рік загальні статки 25 сімей-мільярдерів зросли на 24%

На фото: зліва на право – Аліса Волтон, Джим Волтон і Роб Волтон, діти покійного засновника Walmart Сема Волтона/Beth Hall

Агенція Bloomberg оприлюднила рейтинг найбагатших сімей на планеті.

На першій сходинці опинилася американська сім’я Волтон, що володіє мережею супермаркетів Walmart. Її статок аналітики оцінюють у $190,5 млрд. За минулий рік Волтони заробили $39 млрд.

Друге місце дісталося родині Марс, яка контролює однойменну компанію, найбільш відому своїми шоколадними батончиками. З початку року Марс стали багатшими на $37 млрд, а їх сукупний статок досяг позначки в $126,5 млрд.

Третіми стали брати Чарльз і Девід Кох, які керують нафтохімічною корпорацією Koch Industries. Їх статки за минулий рік збільшилися на $26 млрд і тепер становлять $124, 5 млрд.

Четверта позиція дісталася королівської династії Аль-Сауд із Саудівської Аравії, яка володіє $100 млрд.

П’яте місце посіли брати Ален і Жерар Вертхаймер, які володіють парфумерним будинком Chanel. Їх статок оцінюється в $57,6 млрд.

Шостою стала сім’я Дюма, якій належить модний будинок Hermes ($53,1 млрд). На сьомому рядку розташувалися три бельгійські династії – Ван Дамм, Спулберх і Де Мевіус, які керують пивоварною компанією Anheuser-Busch InBev ($52,9 млрд). Восьме місце зайняли німецькі сім’ї Берінгер і фон Баумбах, яким належить фармацевтичний концерн Boehringer Ingelheim ($51,9 млрд). Дев’ятими стали Амбані – індійська промислова група Reliance Industries ($50,4 млрд). Замикають десятку лідерів американці Каргілл і Макміллан, яким належить продовольча компанія Cargill ($42,9 млрд).

За рік загальні статки 25 найбагатших сімей світу збільшилися на 24% і, за підрахунками експертів Bloomberg, становить $1,4 трлн.

Як відомо, глава французької компанії LVMH (Louis Vitton Moët Hennessy) Бернар Арно, який є найзаможнішою людиною Європи, став третьою найбагатшою людиною у світі, чиї статки перевищили позначку у $100 млрд.

За версією Forbes у рейтингу Self-Made Women найбагатших жінок США у 2019 р. лідерами стали американська тенісистка Серена Вільямс та співачка Робін Ріанна Фенті.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram