Новини
5 Червня 2019
985

Серена Вільямс та Ріанна: Найзаможніші Self-Made жінки за версією Forbes

Загальний статок 80 найбагатших жінок США становить в цьому році $81,3 млрд

Forbes назвав найбагатших жінок США у 2019 р. У рейтинг Self-Made Women Forbes включає жінок, які самі заробили свої капітали, а не успадкували їх.

Так, загальний статок 80 найбагатших жінок США становить в цьому році $81,3 млрд, що на $10,3 млрд більше, ніж торік. Як зазначає видання, головною причиною зростання стало збільшення числа самих учасниць рейтингу Self-Made Women. У 2018 р. їх було тільки 60, а в цьому — вже 80 жінок.

Мінімальна сума, необхідна для потрапляння в топ-80, склала $225 млн.

фото: @serenawilliams/Instagram

Американська тенісистка Серена Вільямс стала першою спортсменкою в історії, яка виявилася в списку Forbes. На сьогодні статок спортсменки оцінюється саме в $225 млн.

Варто відзначити, що у 2018 р. Серена Вільямс значилася на першому місці в списку Forbes найбільш високооплачуваних спортсменок. Її дохід оцінювався в $18,1 млн. Причому на призові від участі в турнірах довелося тільки $62 тис.

Також до рейтингу потрапила й американська співачка Робін Ріанна Фенті, більш відома як Ріанна, зайнявши в списку 37 місце. Статок найбагатшої жінки-музиканта у світі оцінюється у $600 млн.

Фото: @badgalriri/Instagram

Ріанна змогла обігнати інших популярних американських співачок, таких як Мадонна (39 місце, статок оцінюється в $570 млн) і Бейонсе (51 місце, $400 млн).

Очолила ж рейтинг, як і рік тому, Діана Хендрікс — співзасновниця і глава компанії ABC Supply, найбільшого в США виробника і продавця покрівельних матеріалів, сайдингу тощо. Статок Хендрікс Forbes оцінює в $7 млрд, що на $2,1 млрд більше, ніж роком раніше.

Далі в топ-3 рейтингу увійшли екс-глава eBay і Hewlett-Packard Маргарет Вітман (2 місце, $3,8 млрд) і власниця мережі піцерій Little Caesars Pizza Маріан Іліч (3 місце, $3,7 млрд). А всього статком понад $1 млрд володіють 25 учасниць рейтингу.

У списку Self-Made Women також є телеведуча Опра Вінфрі (10 місце, $2,6 млрд), наймолодша в списку модель Кайлі Дженнер (23 місце, $1 млрд), колишній президент і головний виконавчий директор компанії Yahoo! Марісса Майєр (35-е місце, $620 млн), Селін Діон (хоча і громадянка Канади, але постійно живе в США, 46-е місце, $450 млн), Барбра Стрейзанд (51 місце, $400 млн), письменниця Даніела Стіл (56 місце, $375 млн), виконавчий директор і головний операційний директор Airbnb Белінда Джонсон (63-е місце, $330 млн), актриса Різ Візерспун (77-е місце, $240 млн) та інші.

За даними Forbes, майже половина з учасниць рейтингу живуть в Каліфорнії, ще дев’ять віддають перевагу Нью-Йорку. З 80 занесених до рейтингу жінок 19 народилися за межами США. Серед учасниць рейтингу найбільше жінок у віці від 50 до 59 років, чотири дівчини віком до 30 років і одна 92-річна Еліс Шварц, яка заснувала в 1952 р. разом з чоловіком компанію Bio-Rad Laboratories.

Нагадаємо, до списку мільярдерів Forbes увійшов перший репер – Jay-Z. Серед активів співака – частка в Uber на $70 млн, виробництво алкогольних напоїв – на $410 млн, нерухомість і твори мистецтва.

Також нещодавно канадсько-український проект з підтримки торгівлі та інвестицій (CUTIS) презентував результати дослідження, в якому виявилось, що жінка-бізнесмен не поспішає займатись експортною діяльністю. У порівнянні з чоловіками жінки недостатньо представлені серед власників або менеджерів невеликого бізнесу в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram