Новини
4 Червня 2019
862

У списку мільярдерів Forbes з’явився перший репер – Jay-Z

Серед активів співака – частка в Uber на $70 млн, виробництво алкогольних напоїв – на $410 млн, нерухомість і твори мистецтва

Фото: Larry Busacc/PW18/Parkwood Entertainment

За підрахунками американського журналу Forbes, Jay-Z офіційно став першим виконавцем хіп-хопу, статки якого досягли $1 млрд (800 млн фунтів).

Як повідомляється, Forbes оцінював вартість належних Jay-Z часток в компаніях і його доходи. “З отриманої суми відняли оцінки витрат на дотримання “способу життя суперзірки”. Разом із зовнішніми експертами Forbes переконався, що оцінки – справедливі та консервативні”, – відзначається в матеріалі.

Серед активів, що належать співаку: каталог музики на $75 млн, бренд шампанського Armand de Brignac та інвестиції у виробництво коньяку D’Ussé на загальну суму $410 млн, частка в Uber на суму близько $70 млн, 100% частка в музичному потоковому сервісі Tidal.

“А також нерухомість у модних районах Нью-Йорка і Лос-Анджелеса – будинки в Іст Хемптоні, Бель-Ейр і пентхаус на Манхеттені, за які він в сукупності заплатив понад $120 млн. Плюс, колекція творів мистецтва вартістю близько $70 млн – виконавцю, зокрема, належить картина художника Жана-Мішеля Баскія “Mecca”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що Jay-Z – чоловік співачки Бейонсе, досяг успіху завдяки й тому, що вчасно зрозумів – “слід створювати свої власні бренди, а не просувати чужі”. “Мова йде про лінію одягу Rocawear, що заснована в 1999 році й продана Iconix за $204 млн у 2007 році, бренд коньяку D’Ussé, яким він володіє разом з Бакарді, та Tidal – сервіс потокової передачі музики”, – пише Forbes.

Нагадаємо, щорічний рейтинг найбагатших людей планети за версією журналу Forbes другий рік поспіль очолив глава компанії Amazon Джефф Безос. Його статки за рік зросли на $19 млрд і на момент публікації рейтингу становили $131 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram