Новини
17 Травня 2021
724

Власник WarnerMedia веде переговори з Discovery про злиття

Розподіл часток і вартість нової компанії невідомі

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Передбачувана угода зі злиття посилить позиції об’єднаної компанії проти конкурентів на ринку стрімінгу — Netflix і Disney, повідомляє CNBC.

Discovery і WarnerMedia об’єднають в нову компанію — вона буде торгуватися на біржі, а володіти нею будуть спільно акціонери AT & T і Discovery, пише видання з посиланням на джерела, знайомі з переговорами.

На думку джерел CNBC, угода зміцнить позиції нової компанії проти конкурентів на ринку стрімінгу — Netflix і Disney. Переговори між компаніями поки не закінчилися, зазначають джерела, а AT & T і Discovery відмовилися від коментарів виданню.

Точний розподіл часток і вартість нової компанії невідомі. Ринкова капіталізація Discovery — $16 млрд, вартість підприємства — $30 млрд. У 2018 році AT & T придбала за $85 млрд Time Warner, перейменовану в WarnerMedia.

Першим про переговори AT & T і Discovery 16 травня повідомила агенція Bloomberg. За даними видання, угода змінить стратегію AT & T, яка багато років об’єднувала телекомунікаційні та медіаактиви.

AT & T через підрозділ WarnerMedia володіє каналами CNN, HBO, Cartoon Network, TBS, TNT і компанією з виробництва фільмів Warner Bros. Студія Discovery контролює канали HGTV, Food Network, TLC і Animal Planet.

Нагадаємо, торік кількість підписок на стримінгові сервіси у світі вперше досягла 1,1 млрд на фоні обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19, які призвели до зростання попиту на розваги в умовах самоізоляції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram