Новини
6 Листопада 2020
1 072

Виторг Alibaba Group у третьому кварталі збільшився на 30%

Зростанню доходів посприяло відновлення споживчої активності у Китаї після пандемії

За III квартал 2020 року виторг Alibaba Group збільшився на 30%, до $22,84 млрд, про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

“Настільки помітному зростанню доходів посприяло відновлення споживчої активності у Китаї після пандемії COVID-19”, – наголосили в компанії.

Зазначається, що кількість активних користувачів торговельних майданчиків групи у третьому кварталі зросла на 15 млн, до 757 млн ​​осіб. При цьому чистий прибуток компанії склав $3,9 млрд, що на 63% гірше торішнього показника.

Однак у самій Alibaba це пояснюють двома факторами: по-перше, минулого року компанія отримала одноразовий приплив доходів від 33% частки в Ant Group, по-друге, цього кварталу компанія значно підвищила витрати на компенсації у вигляді надання акцій.

“Виключаючи ці два фактори, чистий прибуток групи зріс би на 44%, у порівнянні з минулим роком”, – зазначається у звіті.

Попри успішну звітність, акції компанії продовжили падіння, що спровоковане скасуванням IPO Ant Group. Котирування інтернет-гіганта на NYSE втрачають близько 3,75% після публікації фінансового звіту.

Раніше Investory News писали, що Alibaba Group скасувала назви посад, щоб покращити спілкування між співробітниками й залучити молодих фахівців. До проєкту приєдналися структури компанії по всьому світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram