Новини
28 Жовтня 2020
1 273

Alibaba Group відмовилася від назв посад у компанії

Мета такого рішення — залучити молодих спеціалістів і покращити якість роботи 

Alibaba Group скасувала назви посад, щоб покращити спілкування між співробітниками й залучити молодих фахівців. До проекту приєдналися структури компанії по всьому світу, повідомляє РБК з посиланням на коментар представника “дочки” Alibaba Group Cainiao Network.

Тепер в корпоративних месенджерах, сайтах компаній або на пошті співробітники будуть бачити лише назви функцій, наприклад, “функція маркетингу” або “функція корпоративних комунікацій”.

У компанії провели дослідження і з’ясували, що вказівка ​​посад негативно впливає на дискусію та знижує ініціативність. Наприклад, коли співробітник бачить керівника в чаті, то в більшості випадків він вважатиме за краще згладити формулювання, ніж висловитися безпосередньо.

Дослідження показало, що така система дуже важлива для покоління Z. Так випускники вузів можуть відразу на рівних спілкуватися з топ-менеджментом без прив’язки до їх посади. Ця зміна поліпшила якість роботи — в деяких проектах швидкість реалізації зросла наполовину, стверджують у компанії.

Нагадаємо, голова ради директорів Alibaba Group Джек Ма розкритикував глобальні фінансові правила і закликав сфокусуватися на інноваціях. Мільярдер упевнений, що невіддільною частиною нової системи стануть цифрові валюти.

Згідно з дослідженням, керівники й працівники не хочуть повертатися з віддаленки до колишніх способів ведення бізнесу після закінчення пандемії. Однак через відмову від роботи в офісі багато команд відчувають себе менш згуртованими.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram