Новини
13 Травня 2019
1 179

Виробник веганських бургерів Impossible Foods залучив $300 млн

Компанія збільшила загальну суму інвестицій до $750 млн

Фото: Impossible Foods

Компанія Impossible Foods, яка виробляє бургери з котлетою зі штучного м’яса на рослинній основі, заявила в понеділок, 13 травня, що залучила $300 млн в останньому раунді фінансування напередодні можливого первинного публічного розміщення акцій (IPO) і збільшила таким чином загальну суму інвестицій до $750 млн, повідомляє Reuters.

Продукти на рослинній основі набирають популярності. Акції конкурента Beyond Meat Inc, який дебютував на біржі Nasdaq 2 травня, зросли більш ніж утричі.

Однак, як розповіли агентству в компанії, оголошувати про IPO вони не поспішають.

Такі знаменитості, як репери Jay-Z (Шон Картер) та Will.i.am (Вільям Адамс), актор і син Вілла Сміта Джейден Сміт й акторка Кеті Перрі, які нещодавно надягали костюми, що зображають вегетаріанські страви на балу Інституту костюма Met Gala-2019 у Нью-Йорку, захоплюються таким видом їжі. Серед шанувальників є і зіркові спортсмени, в тому числі теннисистка Серена Вільямс, квотербек Національної футбольної ліги Кірк Казінс і зірка Національної баскетбольної асоціації Пол Джордж.

Фото: Кеті Перрі у костюмі веганського бургера від Moschino під час Met Gala 2019

Серед інституційних інвесторів Impossible Foods – Khosla Ventures, Білл Гейтс, Google Ventures, Horizons Ventures, UBS, Viking Global Investors, Temasek, Sailing Capital і Open Philanthropy Project.

За даними агентства, п’ятий раунд фінансування стартапа з моменту його запуску в 2011 р. підняв оцінку Impossible Foods до $2 млрд. Для порівняння, Beyond Meat мала ринкову капіталізацію в рамках IPO трохи менше $1,5 млрд, але зараз вона перевищує $4 млрд.

“Я думаю, що IPO Beyond Meat вказує на те, що роздрібні інвестори разом з роздрібними споживачами готові до чогось кращого, ніж м’ясо, яке вони їли десятиліттями”, – розповів фінансовий директор Impossible Foods Девід Лі.

Компанія випустила свій перший бургер з котлетою зі штучного м’яса більше двох років тому. Котлети від Impossible Foods виглядають криваво-соковитими і мають смак справжнього м’яса завдяки генетично-модифікованим дріжджам. Також до списку інгредієнтів входять білки пшениці, сої та картоплі.

Генетично модифіковані дріжджі створюють ключовий інгредієнт, званий гемом, завдяки якому котлети виглядають криваво-соковитими і мають смак справжнього м’яса на відміну від звичайних вегетаріанських. Інгредієнти включають білки пшениці, сої та картоплі.

Варто зазначити, що мережа швидкого харчування Burger King заявила, що запустить свій фірмовий бургер, в якому використовуються рослинні компоненти Impossible Foods, під назвою Impossible Whopper, по всій країні, але лише після успішного тестування в окремих локаціях. Наразі Impossible Burger продається в більш ніж 7 тис. ресторанів по всьому світу, в тому числі у White Castle, Qdoba, Red Robin, а також в тематичних парках Disney.

Нагадаємо, виробник штучного м’яса Beyond Meat наприкінці квітня в ході IPO оголосив про плани залучити до $183,8 млн, розраховуючи на популярність веганства. У стартап вклалися найбільший в США виробник м’яса Tyson Foods, актор Леонардо ДіКапріо і співзасновник Microsoft Білл Гейтс. Наразі загальна сума фінансування становить $122 млн.

Як відомо, протягом 18 років журнал MIT Technology Review публікує щорічний список з десяти передових технологій. В цьому році Білл Гейтс представив свій список 10 проривних технологій майбутнього, до якого включив і штучне м’ясо.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram