Новини
25 Червня 2020
837

Виробник гербіцидів Roundup виплатить $10 мільярдів американським фермерам

Популярний гербіцид звинувачують у високій канцерогенності

Фото: Daniel Acker

Німецький концерн Bayer виплатить понад $10 млрд жителям США, які подали позови до компанії Monsanto через ймовірну канцерогенність засобу від бур’янів Roundup, повідомляє The New York Times.

Згідно з інформацією, $8,8 з оголошеної суми буде виплачено позивачам для врегулювання поточних позовів, а решта $1,25 будуть зарезервовані під майбутні позови.

Ця угода закриє близько 75% зі 125 тис. позовів, поданих у США проти німецької компанії.

Судові розгляди Bayer з приводу Roundup тривають з 2018 р., коли німецький концерн купив американську фірму Monsanto, яка виробляє цей гербіцид.

Bayer як і раніше заперечує будь-які порушення зі свого боку і стверджує, що гліфосат — основний компонент гербіциду Roundup — безпечний для людини. Позивачі стверджували, що ця речовина викликала у них ракові захворювання.

Bayer також погодився заплатити $820 млн за старим позовом проти Monsanto, який стосувався забруднення води токсичними хімікатами, відомими як поліхлоровані дефініли. Monsanto виробляла ці хімікати до 1977 р.

Акції Bayer виросли на 6% після оголошення про врегулювання позовів.

Як писали раніше Investory News, рішенням каліфорнійського суду компенсація літній подружній парі з Каліфорнії, за ракове захворювання, яке вони заробили через використання засобів від бур’янів під торговою маркою Monsanto німецького концерну Bayer, зменшена з $2 млрд до $86,7 млн.

Нагадаємо, Elanco Animal Health Incorporated — компанія, що займається розробкою та продажем продукції для тварин, оголосила про укладення угоди на суму $7,6 млрд з Bayer AG щодо придбання її ветеринарного підрозділу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram