Новини
7 Лютого 2021
687

Virgin Galactic знову запускає програму випробувальних польотів

Ештон Кутчер і Леонардо Ді Капріо вже давно очікують на космічну подорож

Virgin Galactic планує новий випробувальний політ свого корабля SpaceShipTwo в середині лютого. Це буде перший запуск після того, як компанія перервала низку тестів у грудні через технічні проблеми з бортовим комп’ютером, повідомляє Phys.org.

“Вікно польоту відкриється 13 лютого з можливістю літати протягом всього місяця, що залишився, якщо будуть сприятливі погодні умови, і ми будемо технічно готові”, — зазначають у компанії. На космодромі “Америка”, штат Нью-Мексико, вже йде передпольотна підготовка.

В межах нового польоту фахівці планують випробувати системи, які були відремонтовані після грудневого випробування, коли бортовий комп’ютер зупинив ракетний двигун.

“З того часу команда провела аналіз першопричин, завершила необхідні коригувальні роботи та провела великі наземні випробування”, — наголошується в заяві Virgin Galactic. Наступним етапом буде оцінка і перевірка виконаної роботи під час польоту.

Випробувальний політ також протестує можливість прямої трансляції, оцінку кабіни пасажира, модернізованих горизонтальних стабілізаторів і систем управління польотом на етапі розгону.

Спочатку передбачалося, що Virgin Galactic відправить своїх перших пасажирів у космос вже в кінці цього року. На цей момент квитки на борт космічного літака придбали 600 осіб, які заплатили до $250 тис.

Однак зараз компанія не може дати точної оцінки, коли ж вона зможе відправити перших туристів у космос, оскільки випробувальні роботи були затримані, як пандемією, так і не вдалими тестовими запусками. Хоча, Ештон Кутчер, Леонардо Ді Капріо і Джастін Бібер вже давно чекають, коли ж вони зможуть відправитися в космос разом з Virgin Galactic.

Нагадаємо, компанія Astra оголосила, що  планує стати першим виробником невеликих ракет, який вийде на біржу. Вона стане другим публічним космічним підприємством після Virgin Galactic Річарда Бренсона. Під час операції стартап оцінили в $2,1 млрд.

Тим часом Кабінет міністрів України схвалив Концепцію загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки. Орієнтовний обсяг фінансування для виконання програми становить близько 30 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram