Новини
14 Січня 2021
778

Кабмін схвалив концепцію космічної програми України на 5 років

Орієнтовний обсяг фінансування для виконання програми становить близько 30 мільярдів гривень

Кабінет міністрів України (КМУ) схвалив Концепцію загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в середу, 13 січня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Нарешті ситуація в галузі буде зрушена з мертвої точки, адже останні кілька років вона фактично була в замороженому стані, не розуміючи ні своїх пріоритетів, ні умов для розвитку. Наступний важливий і невідкладний крок — це прийняття Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми Україна на 2021-2025 роки”, — прокоментував віцепрем’єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що дана концепція розроблена Мінстратегпромом разом із Державним космічним агентством. Її метою є розширення використання космічного потенціалу, посилення впливу на розвиток суспільства, забезпечення реалізації інтересів держави у галузі оборони та національної безпеки.

Концепція також визначає ключові проблеми науково-технічного розвитку космічної діяльності, шляхи їх вирішення та очікувані результати.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту концепції, орієнтовний обсяг фінансування для виконання програми становить, приблизно, 30 млрд грн, зокрема з держбюджету близько 15 млрд грн.

При цьому міністр фінансів Сергій Марченко під час прийняття даного документа зробив зауваження, що реалізація даної програми повинна виконуватися в рамках бюджетних призначень.

Нагадаємо, як заявили у міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості, Україна обговорює з Туреччиною можливість спільно створювати ракетоносії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram