Новини
14 Серпня 2019
704

Винен Трамп: Золото дешевшає після шестирічного максимуму

Причина – рішення президента США відкласти введення 10% мита на китайські товари до грудня

За результатами торгів на біржі в Comex у Нью-Йорку, у вівторок, 13 серпня, котирування золота опустилися на 0,3% до 1513,7 $/унцію. Після того, як зранку вартість золото продовжувала активно зростати, досягши відмітки у $1527,05 за тройську унцію – це максимальний показник з вересня 2013 року. Причина такого активно зростання – торговий конфлікт між США та Китаєм і його вплив на світову економіку, який продовжує хвилювати трейдерів.

Зниженню ціни посприяло повідомлення про те, що влада США відклала введення 10%-го мита на низку товарів, що імпортуються з Китаю, до 15 грудня.

“Рішення стосується таких категорій товарів як стільникові телефони, ноутбуки, відеоприставки, монітори, деякі іграшки та окремі предмети одягу та взуття”, – йдеться у прес-релізі Торгового представництва США.

Зазначається, що деяка продукція була виключена зі списку товарів, на які вводитиметься мито із міркувань національної безпеки, а також з огляду на інші чинники. “Відносно решти товарів 10%-е мито введуть із 1 вересня, як і обіцяв раніше президент США Дональд Трамп”, – повідомили у відомстві.

Попри це аналітики прогнозують подальше активне зростання ціни на золото. “Найближче сильний опір – 1560 $/унцію. Прорив цього рівня відкриває шлях до 1745 $/унцію. Якщо ситуація буде погіршуватися, що цілком ймовірно (ескалація торгових суперечок між США і Китаєм – ред.) золото продовжить рух вгору”, – розповів Investory News Андрій Шевчишин, керівник відділу аналітики ГК FOREX CLUB. І додав, що зазначена вище мета – цілком реальний рівень для досягнення до кінця року.

У свою чергу Олександр Куликов, директор ІГ “УНІВЕР” зазначив, що у найближчі роки ціна золота може оновити історичні максимуми та досягти величини 2 тис. $/унцію.

Нагадаємо, на початку серпня президент США Дональд Трамп оголосив про рішення ввести з 1 вересня додаткові мита на китайські товари. Причина – провалені переговори між американською та китайською сторонами. Це стосується товарів з Китаю на загальну суму в $300 млрд – на них накладатиметься додаткове імпортне мито в розмірі 10%. Нові санкції не перетинатимуться з попередніми – 25% мито на $250 млрд китайських товарів.

В результаті ескалації переговорів між США та Китаєм щодо торговельної угоди, 5 серпня курс китайського юаня досяг мінімуму щодо американського долара за останні 11 років. Так, офіційна валюта КНР опустилася до 7,03/$, офшорний юань – до 7,07/$.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram