Новини
2 Серпня 2019
852

“Суперечку” продовжено: Трамп оголосив про нове мито на всі китайські товари

На товари на суму в $300 млрд накладатимуться додаткові 10%

Президент США Дональд Трамп оголосив про рішення ввести з 1 вересня додаткові мита на китайські товари. Причина – провалені переговори між американською та китайською сторонами.

Нова міра торкнеться товарів з Китаю на загальну суму в $300 млрд – на них накладатиметься додаткове імпортне мито в розмірі 10%. Нові санкції не перетинатимуться з попередніми – 25% мито на $250 млрд китайських товарів. Про це Трамп повідомив на своїй сторінці у Twitter.

“Наші представники щойно повернулися з Китаю, де у них відбулися конструктивні переговори, що стосуються майбутньої торгової угоди. Ми думали, що уклали угоду з Китаєм три місяці тому, проте, на жаль, Китай вирішив змінити умови перед підписанням угоди”, – написав Трамп.

І додав, нещодавно Китай погодився закупити сільськогосподарські продукти з США в великих обсягах, але так цього і не зробив. “Нарешті, мій друг президент Сі говорив, що він зупинить продаж фентанілу (синтетичний опіоїдний анальгетик – ред.) в США, але цього так і не відбулося, і багато американців продовжують вмирати!”, – зазначив президент.

Нагадаємо, торговельна суперечка між КНР і США триває протягом декількох місяців. Врегулювати її обом сторонам так і не вдалося. Після перемовин в першій половині травня в американській столиці діалог зайшов у глухий кут. В результаті, 10 травня Вашингтон ввів додаткові мита на китайську продукцію на суму $200 млрд, підвищивши ставку з 10% до 25%. На початку червня уряд Китаю прийняв відповідні заходи щодо більш ніж 5 тис. товарних позицій США на $60 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram