Новини
23 Травня 2022
599

Вілкул: Кривий Ріг даватиме п’яту частину ВВП України

Більшість підприємств у регіоні працює на 40-70% від довоєнних потужностей

З огляду на те, що російські загарбники зруйнували низку українських промислових міст, Кривий Ріг забезпечуватиме п’ятою частиною внутрішнього валового продукту нашої країни. Таку думку висловив в інтерв’ю Суспільному начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, пише Укрінформ.

“Кривий Ріг — найбільший промисловий центр в Україні був і до війни. Ми завжди були близько 10% ВВП. А зараз, після руйнації таких промислових міст, як Маріуполь, Харків, який частково зруйнований, інших міст, — Кривий Ріг буде п’ятою частиною ВВП нашої країни”, — сказав Вілкул.

За його словами, більшість підприємств у регіоні працює на 40-70% від довоєнних потужностей.

Водночас на думку очільника міста, Кривий Ріг може становити “інтерес” для військових рф як це ворота до центральної України для угруповання агресорів, що вийшло з Криму.

Вілкул також розповів, що повномасштабне вторгнення стало для нього несподіванкою: “Я був серед тих, хто не вірив, що росія в XXI столітті в центрі Європи розпочне повномасштабну війну. Причому поводяться вони гірше за нацистів у Другу світову. Бомблять мирні міста, вбивають дітей…”.

Нагадаємо, на думку експертів ВВП України у 2022 році скоротиться на 30% за умови затяжної війни до кінця року, а за умови перемир’я та можливого відкриття портів — на 22-25%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram