Новини
28 Листопада 2023
366

Відстеження оформлення посилок з-за кордону стало простішим

Митниця запустила новий онлайн-сервіс “Єдине вікно для міжнародної торгівлі”

Відтепер українці можуть легко та швидко відстежувати статус митного оформлення міжнародних поштових та експрес відправлень — відповідна онлайн-послуга вже доступна на офіційному сайті “Єдиного вікна для міжнародної торгівлі”, пише ITC.

“Єдине вікно для міжнародної торгівлі” — онлайн-сервіс Державної митної служби України, що об’єднує різні послуги, які стосуються міжнародної торгівлі. Насамперед це корисно для учасників зовнішньоекономічної діяльності, але є там кілька послуг для українців, як-от Автомобільний калькулятор. Чергове оновлення розділу “Громадянам” принесло функцію “Оформлення пошти та експрес відправлень”. Вона дозволяє швидко перевірити статус проходження посилки на митниці, просто вказавши її номер у відповідне поле.

Повний протокол проходження посилки через процес митного оформлення можна отримати після входу до Особистого Кабінету та проходженням авторизації за допомогою id.gov.ua. Додатково знадобиться зазначити адресу електронної пошти, яку користувач надав оператору або відправнику.

Сама послуга безперечно є надзвичайно потрібною і корисною, а в теперішній ситуації — особливо.

Нагадаємо, буде створено “військовий Шенген”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram