Новини
24 Листопада 2023
276

Буде створено “військовий Шенген”

НАТО ініціює спрощену процедуру пересування для військових

НАТО вважає, що велика бюрократична тяганина заважає пересуванню військ по Європі. Ця проблема може призвести до значних затримок у разі виникнення конфлікту з рф, заявив начальник логістичного командування НАТО генерал-лейтенант Александр Солфранк в інтерв’ю Reuters.

На його думку, в Європі можна ввести “військовий Шенген”. Це буде зоною вільного військового проходу по типу політичної Шенгенської зони та вона дозволить вільно пересуватись військовим в межах більшої частини ЄС.

“У розпал війни в Україні рф випускала 50 тис. артилерійських снарядів на день. Ці снаряди мають дійти до гаубиць. Тому ви повинні створити склади для боєприпасів, пального, запчастин і провізії”, — заявив Солфранк.

За його словами, на створення “військового Шенгену” впливає і той чинник, що Альянс повинен швидко перекидати свої війська по величезному простору Європи.

“У нас закінчується час. Те, що ми не зробимо в мирний час, не буде готове в разі кризи або війни”, — зауважив він.

Він вважає, що НАТО не має спонукати кремль до прорахунків, показуючи, що москва може мати шанс на перемогу через його неготовність, попередив Солфранк.

“Ми маємо бути на крок попереду. Ми повинні підготувати театр військових дій задовго до того, як буде застосована стаття 5 (Вашингтонського договору про колективну оборону)”, — сказав він.

Нагадаємо, експерт вважає, що Україна має потенціал стати п’ятою економікою Європи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram