Новини
12 Березня 2019
1 761

Вгору: Airbus презентувала робочий прототип безпітолотного аеротаксі

Комерційні польоти планують розпочати у 2025 р.

Компанія Airbus презентувала робочий прототип свого аеротаксі CityAirbus. Як повідомляє Deutsche Welle, презентація відбулася у німецькому місті Інгольштадт.

Як заявляють у компанії, почати комерційне використання нового аеротаксі планують вже у 2025 р. Це модель має стати основою для майбутніх лінійок eVTOL-продуктів Airbus.

Зазначимо, що у Airbus є підрозділ Vahana, що займається розробкою літальних апаратів з вертикальним злетом. Модель CityAirbus – одна з найвдаліших розробок, яку планується використовувати у великих містах у якості альтернативи наземному та підземному міському транспорту. Аеротаксі розраховане на чотирьох пасажирів, обладнане електричним приводом та здатне здійснювати рейси в повністю автоматичному режимі.

Як заявив міністр транспорту ФРН Андреас Шойер, який був присутній на презентації в Інгольштадті, його відомство збирається найближчим часом розробити правові рамки для використання аеротаксі в системі громадського транспорту. Зокрема, один з перших маршрутів може пролягати до мюнхенського аеропорту.

Варто зазначити, що крім Airbus розробкою літальних апаратів з вертикальним злетом займаються ще кілька великих компаній. Зокрема, схожі проекти є у Uber, Porshe та низки перспективних стартапів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Airbus припиняє виробництво найбільшого в світі серійного авіалайнера A380, поставки будуть завершені до 2021 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram