Новини
15 Квітня 2019
687

Великий приріст: За рік в Україні майже на четверть побільшало ІТ-ФОПів

Частка жінок у цій професії зросла лише на 1%

Кількість ІТ-спеціалістів, зареєстрованих як ФОП, у 2018 році зросла на 23% і склала 154 тис осіб. Про це йдеться у дослідженні DOU,  зробленому на основі даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Зростання відбулося за всіма видами діяльності і практично у всіх регіонах України. Понад 50% нових ІТ-ФОПів припадає на Київську, Харківську та Львівську області. Цікаво, що частка жінок за рік зросла лише на 1%.

За даними реєсстру, найпопулярнішим видом діяльності ІТ-ФОПів залишається “Комп’ютерне програмування” (зареєстровано 102 тис. спеціалістів). Не менш популярними є “Консультування з питань інформатизації” (24 тис.) та “Оброблення даних” (близько 19 тис.).

Найбільший приріст кількості ІТ-ФОПів відбувся у Черкаській, Полтавській та Хмельницькій областях, де кількість зареєстрованих ІТ-спеціалістів зросла на 28%. Також приріст зафіксовано у Тернопільській (+27%), Чернівецькій (+26%) та Кіровоградській (+25%) областях.

Найменший приріст відбувся в Донецькій та Луганській областях на 12% і 8% відповідно. Також меншими за інші регіони були темпи приросту в Закарпатській (+18%), Миколаївській (+17%)
та Херсонській (+16%) областях.

Найбільше ІТ-спеціалістів залишається у Києві та Київській області, де зареєстровано майже 30% усіх ІТ-ФОПів. На другому місці – Харківська область (14% всіх ІТ-спеціалістів), на третьму -Львівська (10%), на четвертому – Дніпропетровська область (9%).

Як відомо, за останні два роки кількість спеціалістів в топ-50 найбільших ІТ-компаніях України виросла до 58 тис.

При цьому український експорт програмного забезпечення залишається одним з найбільш швидкозростаючих сегментів економіки країни, у 2017 р. виручка індустрії перевищила $3,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram