Новини
16 Серпня 2019
1 045

Великі плани: ChemChina готує Syngenta до IPO

Розміщення акцій одного з найбільших виробників насіння та засобів захисту рослин може стати рекордним для хімічної галузі

Китайська China National Chemical Corp. (ChemChina) готує до лістинга швейцарську Syngenta AG, яку вона придбала у 2017 році за $43 млрд, повідомляє агентство Bloomberg.

IPO одного з найбільших виробників насіння та засобів захисту рослин може стати рекордним для хімічної галузі.

За словами джерел видання, топ-менеджери Syngenta розпочали підготовку до IPO, яке може відбутися в середині 2020 року, зокрема, ведуть переговори з інвестбанками. Syngenta має намір отримати лістинг в Європі.

Нагадаємо, що ChemChina закрила операцію з купівлі Syngenta у 2017 році. Угода стала найбільшим закордонним активом, які до цього мали китайські компанії.

ChemChina раніше заявляла, що планує повернути Syngenta на відкритий ринок протягом 4-5 років після операції.

За словами джерел, фінальне рішення щодо IPO не прийнято, і розміщення акцій Syngenta може бути відкладено.

Європейські біржі традиційно вимагають розміщення компаніями 20-25% акцій в рамках IPO. З огляду на це, обсяг IPO Syngenta перевищить обсяг розміщення акцій Petronas Chemicals Group Bhd. ($4,8 млрд), що відбувся у 2010 році та є найбільшим у хімічній галузі на сьогодні.

Як раніше писали Investory News, cервіс Uber вдруге з моменту отримання статусу публічної компанії розкрив фінансову інформацію. У II кв 2019 року  доходи досягли $3,16 млрд, а збитки – $5,2 млрд.

Крім того, у травні 2019 року Beyond Meat, один з основних виробників замінників м’яса, провів IPO. За два з половиною місяці вартість акцій виробника зросла на 800% – з $25 до $200, а її капіталізація перевищила вартість ресторанних мереж Shake Shack, Wendy і безлічі інших галузевих компаній. На кінець липня вона сягала понад $13,2 млрд

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram