Новини
9 Серпня 2019
895

Вдруге після IPO: Uber відзвітувала про рекордні збитки на суму $5,2 млрд

Виторг компанії збільшився всього на 14%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року

Сервіс Uber вдруге з моменту отримання статусу публічної компанії розкрив фінансову інформацію. У II кв 2019 року  доходи досягли $3,16 млрд, а збитки – $5,2 млрд, йдеться у звіті компанії.

“Чистий збиток у розмірі $5,2 млрд є найбільшим збитком компанії за квартал. Виторг  зріс лише на 14%, у порівнянні з попереднім роком, що викликає побоювання з приводу більш повільного, ніж будь-коли раніше, зростання”, – пише Techcrunch.

У компанії стверджують, що більшість збитків у другому кварталі пов’язані з витратами на компенсацію співробітникам після IPO, проведеного в травні. “Не враховуючи компенсації акціями, Uber ще втратив $1,3 млрд, що на 30% більше, ніж у I кварталі”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується доходів, то за даними CNBC, аналітики очікували надходження в $3,36 млрд, або ще $200 млн.

За словами фінансового директора Uber Нельсона Чая, компанія продовжуватиме активно
інвестувати в зростання. “Ми хочемо, щоб це був здоровий ріст. І в цьому кварталі добилися значного прогресу в цьому напрямку”, – заявив він у документі про доходи.

Зазначається, що у спробі скоротити витрати й зробити роботу більш ефективною, Uber нещодавно оголосив про скорочення третини співробітників відділу маркетингу.

Що стосується Uber Eats, то у компанії повідомили, що кількість активних користувачів платформи збільшилася на 140%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В даний час компанія працює з 320 тис. ресторанів. Що стосується доходів, то вони зросли на 72%, до $595 млн.

Нагадаємо, У I кв 2019 року виторг сервісу замовлення таксі Uber склав $3,1 млрд, що на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Що стосується збитків, то за вказаний період вони склали $1,01 млрд. А от число активних користувачів Uber у світі досягло 93 млн осіб – у IV кв 2018 року показник становив 91 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram