Новини
24 Червня 2020
1 010

Велике покарання: Власник соцмережі TikTok оштрафований за “відхід від цінностей соціалізму”

У Китаї провели масштабну перевірку найбільших відеоплатформ й виявили безліч порушень

У Китаї державною адміністрацією з кіберпростору було проведено масштабну перевірку щодо діяльності 31-ї з найбільших відеоплатформ й виявлено безліч порушень у їх роботі. У підсумку на десяток сервісів було накладено санкції та штрафи, про це йдеться у повідомленні відомства.

Зокрема було оштрафовано відеосервіс Xigua, що також відомий як Watermelon Video, і належить пекінській компанії ByteDance, яка володіє соціальною мережею TikTok. “Санкції були накладені через те, що на відеосервісі поширюється “вульгарний контент”, – зазначається у повідомленні.

Крім Xigua були оштрафовані стрімінгові сервіси Huya, DouYu і Bilibili, у які інвестувала одна з найбільших інвестиційних та венчурних компаній Tencent.

Також відомство заборонило відеосервісам реєстрацію нових користувачів і можливість генерувати поновлення для додатків. “Оскільки користувачі з їх допомогою поширюють порнографічні матеріали й організовують азартні ігри в онлайн форматі”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що всі покарані відеосервіси “відходять від основних цінностей соціалізму”, “ставлять під загрозу здорове виховання молоді” та “псують атмосферу у суспільстві”.

До речі, скандали з продуктами компанії ByteDance траплялися й раніше. Так, у 2018 році в США сервіс обміну короткими відео TikTok викрили в незаконному зборі даних дітей до 13 років без згоди їх батьків. У результаті Федеральна торгова комісія зобов’язала соцмережу виплатити $5,7 млн у зв’язку з цими звинуваченнями.

Як зазначає РБК, рік по тому схожий інцидент з TikTok стався й в Росії. Тоді йшлося про ознаки поширення в соцмережі дитячої порнографії та іншої забороненої інформації. Видання зазначає, що керівництво TikTok погодилося співпрацювати з російською владою з цього питання.

Раніше Investory News писали, що діти від 4 до 15 років стали витрачати в середньому 85 хвилин у день на перегляд відео в YouTube у порівнянні з 80 хвилинами в TikTok, який привів до зростання використання дітьми додатків на 100% у 2019 р. й на 200% у нинішньому.

Тим часом у квітні загальний виторг мобільного додатку TikTok і його китайського аналога Douyin склав $78 млн. Це найкращий результат у світі – більше, ніж у YouTube, Netflix і Tinder.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram