Новини
27 Жовтня 2021
732

Велика приватизація: Завод “Більшовик” продано за 1,4 мільярда гривень

За право власності на цей об’єкт боролися троє учасників

У середу, 27 жовтня, Фонд державного майна провів торги у межах великої приватизації, продавши під час аукціону АТ “Перший київський машинобудівний завод” (колишня назва “Більшовик”) за 1,429 млрд грн, повідомляє пресслужба Фонду.

“Тепер переможець протягом 10 днів повинен підписати договір купівлі-продажі й протягом 30 днів перерахувати кошти до державного бюджету. Далі розпочнеться новий етап розвитку цілого кварталу у столиці”, — йдеться у повідомлені.

У Фонді додали, що за право власності на цей об’єкт боролися троє учасників, які підвищили вартість об’єкта від стартових 1,389 млрд грн на 40 мільйонів.

Фото: www.spfu.gov.ua

За словами очільника Фонду держмайна Дмитра Сенниченка, завдяки приватизації “соціальні права працівників будуть забезпечені в повному обсязі — заборона звільнень та повне погашення боргів з виплат зарплат і ЄСВ”. А напівзруйноване, непрофільне для держави підприємство, більшість цехів якого давно простоюють зі зношеним на 80% обладнанням, отримає шанс на нове життя.

За інформацією Інтерфакс-Україна, переможцем торгів визначений ТОВ “Дженерал Коммерс”. Компанія зареєстрована у Києві 2018 року. Її керівник — Ігор Хижняк. Кінцевий бенефіціар, Володимир Довгополов, є також засновником з часткою 9,99% компанії з управління активами “ЮДП ЕССЕТ Менеджмент”.

“Згідно з приватизаційними умовами, новий власник має погасити заборгованості “ПКМЗ” перед трудовим колективом, держбюджетом та іншими кредиторами (наразі борги становлять понад 500 млн грн), виконати чинний колективний договір та не допустити звільнення протягом певного терміну”, — йдеться у повідомленні.

Крім цього, покупцю необхідно інвестувати в модернізацію підприємства не менше ніж 57 млн ​​грн протягом трьох років, зберегти частину виробництва, що має потенціал, на майданчику в Києві або Жашкові, або інших виробничих потужностях в Україні.

Раніше Investory News писали, що завод “Більшовик” повернено у державну власність. Станом на лютий 2021 року було встановлено, що нерухоме майно відчужено всупереч волі власника поза приватизаційною процедурою.

У жовтні стало відомо, що рішення Верховного Суду про незаконність відчуження будівель на заводі “Більшовик” є остаточним. Тоді Фонд держмайна проінформував всіх потенційних інвесторів про остаточність і неможливість оскарження рішення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram