Новини
25 Лютого 2021
1 223

Завод “Більшовик” повернено у державну власність

Встановлено, що нерухоме майно відчужено всупереч волі власника поза приватизаційною процедурою

Верховний Суд вирішив повернути державі майно заводу “Більшовик” у Києві. Про це йдеться у повідомленні на сайті Суду.

“Рішення про визнання торгів недійсними та повернення державі нежитлових будівель машинобудівного заводу залишилося в силі”, — зазначається у заяві.

Крім того, встановлено, що нерухоме майно машинобудівного заводу, органом управління яким є держава в особі Фонду держмайна України, відчужено всупереч волі власника поза приватизаційною процедурою.

“Правомірність проведення відповідних торгів є предметом чотирьох судових справ”, — зазначили у суді. І додали, що минулого року за участю прокуратури Північним апеляційним господарським судом скасовано рішення суду першої інстанції та постановлено нове, яким результати електронних торгів визнано недійсними.

Завод заснований 1882 року підприємцями-чехами як “Київський чавуноливарний та механічний завод”. Випускав чавунну арматуру, болти, гайки, а також ремонтував машини.

У 1919 році після націоналізації завод змінив назву на “Перший державний Київський машинобудівний завод”, згодом — ПАТ “Науково-виробниче підприємство “Більшовик”. З 10 травня 2018 року — АТ “Перший київський машинобудівний завод” (АТ “ПКМЗ”).

Нагадаємо, на початку лютого Верховна Рада розблокувала законопроєкт про заборону аукціонів, який передбачав скасування заборони на проведення аукціонів з великої приватизації, яка була встановлена ​​2020 року у зв’язку з пандемією коронавірусу. Цього року Фонд державного майна планує отримати від приватизації 12 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram