Новини
28 Вересня 2021
594

Велика майнінгова компанія купила електростанцію в США

Тим часом аналітик найбільшого німецького банку назвала причини небезпеки біткоїна

Компанія з майнінгу біткоїнів Stronghold Digital Mining придбала збиткову вугільну електростанцію Scrubgrass в Пенсільванії, пише Techspot.

Потужність заводу дозволяє під’єднати до 1,8 тис. спеціалізованих пристроїв для видобутку біткоїнів, до 2022 року їх кількість може бути збільшена до 20 тис.

Майнінг — енергозатратна операція: вартість виробництва одного біткоїна може становити до 1,7 тис. кВт·год.

За оцінками дослідників, на обслуговування блокчейн-мережі біткоїна щорічно витрачається 45,8 ТВт електроенергії. При перерахунку на вуглецевий слід виходить, що в атмосферу було викинуто від 22 до 22,9 Мт вуглекислого газу. Порівнянні обсяги CO2 виробляють деякі міста (наприклад Гамбург і Лас-Вегас) або навіть невеликі країни, такі як Шрі-Ланка або Йорданія.

Майнінгова компанія Stronghold намагається позиціювати себе як “екологічний і вертикально інтегрований біткоїн-майнер”. Вона обіцяє утилізувати вугільні відходи, що залишилися від виробництва. Рекультивовану землю вона також зобов’язується повертати через Департамент охорони навколишнього середовища Пенсільванії — DEP. Поточна статистика DEP стверджує, що на сьогодні Stronghold допоміг відновити понад 404 га землі у Пенсільванії.

Бум на криптовалюту і майнінг регулярно призводить до проблем з електроенергією в різних регіонах планети. Так, навесні Іран тимчасово забороняв майнінг криптовалюти. Причиною заборони на видобуток криптовалюти стала катастрофічна ситуація: через посуху, що заважає роботі місцевих гідроелектростанцій, кілька великих іранських міст залишалися без електрики.

Тим часом аналітик найбільшого німецького банку Deutsche Bank Маріон Лабур заявила, що використання біткоїна для заощаджень пов’язано з великими ризиками та назвала фактори, які роблять найвідомішу віртуальну валюту небезпечною. Про це вона розповіла в інтерв’ю, опублікованому на офіційному сайті банку.

На думку експерта, є три причини, що викликають високу волатильність цього активу. По-перше, дві третини вироблених на цей момент токенів використовуються як інвестиції або об’єкт спекуляцій (отримання доходу внаслідок різниці між цінами купівлі та продажу).

По-друге, через обмежене звернення кілька великих угод з біткоїнами можуть надати великий вплив на співвідношення попиту і пропозиції. “Максимальне число біткоїнів, якого можливо досягти, становить трохи менш як 21 млн. Близько 89% від загальної кількості біткоїнів вже знаходиться в обігу”, — пояснює Маріон Лабур.

Крім того, вартість криптовалюти багато в чому формується уявленнями самих інвесторів. “Невеликі зміни в загальному сприйнятті можуть мати великий вплив на ціну біткоїна”, — говорить Лабур. Тому в найближчому майбутньому біткоїни як і раніше залишаться дуже волатильними та небезпечними для заощаджень.

Однак експерт нагадала, що золото також не відрізнялося високою стабільністю в деякі періоди історії.

Як відомо, китайський центробанк оголосив незаконною всю діяльність, пов’язану з криптовалютою, і пообіцяв вжити жорстких заходів щодо припинення транзакцій з їх використанням. Крім того, влада пообіцяла розширити боротьбу з майнінгом. Після поширення цієї інформації в ЗМІ 24 вересня вдень ціна Bitcoin впала майже на 3,7%, а Ethereum — на 7,3%.

Раніше Investory News писали, як хом’як-криптотрейдер за три місяці збільшив портфель майже на 30%. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram