Новини
24 Вересня 2021
567

Китай заборонив криптовалюту

Народний банк Китаю заявив, що крипта не повинна циркулювати на ринках як традиційна (фіатна) валюта

Народний банк Китаю (НБК) назвав незаконною всю діяльність, пов’язану з криптовалютою, і пообіцяв вжити жорстких заходів щодо припинення торгівлі ними, пише Bloomberg.

НБК 24 вересня заявив, що криптовалюта не повинна циркулювати на ринках нарівні з традиційними валютами та що іноземним біржам відтепер заборонено надавати послуги материковим інвесторам.

У розділі відповідей на питання на своєму офіційному сайті НБК вказав, що послуги з торгівлі, порівнянню замовлень (зіставлення заявок на купівлю та продаж цінних паперів на фондовому ринку), випуску токенів і деривативів (договорів про майбутню ціну) для криптовалюти строго заборонені.

Центробанк попередив, що заборонить фінансовим установам, платіжним системам та інтернет-фірмам сприяти торгівлі криптовалютою, а також посилить моніторинг ризиків, пов’язаних з цією діяльністю. Уряд буде “рішуче присікати спекуляції віртуальною валютою, а також пов’язану з ними фінансову діяльність і неправомірну поведінку, щоб захистити власність людей і підтримати економічний, фінансовий та соціальний порядок”, йдеться у заяві НБК.

Після поширення цієї інформації у ЗМІ 24 вересня біткоїн впав майже на 3,7%. На момент написання новини його ціна становила $42 090,91. Інші криптовалюти теж подешевшали — вартість Ethereum знизилася на 7,3% до $2 844,02.

Національна комісія Китаю з розвитку і реформ у травні заявила, що починає загальнонаціональну боротьбу з майнінгом криптовалюти (енергомістким процесом перевірки транзакції й створення нових грошових одиниць). Це призвело до різкого падіння обчислювальної потужності мережі біткоїнів у світі, оскільки більшість майнерів відключили своє обладнання.

Нагадаємо, жителі столиці Сальвадору вийшли на вулиці в день двохсотріччя країни, щоб висловити протест проти легалізації біткоїну та нещодавніх кроків президента Найіба Букела щодо зміцнення влади.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram