Новини
7 Травня 2024
91

Велика Британія надала грант на виробництво відновлюваного водню

На Одещині будеуь реалізовувати проєкт H2U

Компанії “Водень України” та AB5 Consulting отримали грант від уряду Великої Британії на реалізацію проєкту H2U з виробництва відновлюваного водню в Одеській області, повідомляє пресслужба Hydrogen Ukraine, пише Економічна правда.

Проєкт передбачає будівництво заводу з відновлюваного водню з початковою електролізною потужністю 100 МВт, призначеного для виробництва відновлюваної електроенергії та “зеленого” водню для внутрішніх потреб і експорту в країни ЄС.

Також передбачається будівництво сонячної та вітрової електростанцій потужністю 120 МВт і 80 МВт відповідно, а також оцінку можливості підземного зберігання водню в соляних утвореннях Одеської області.

В рамках проєкту H2U буде проведено комплексне техніко-економічне обґрунтування під адміністративним керівництвом AB5 Consulting (Велика Британія) та технічним керівництвом Водень України (Україна). Це техніко-економічне обґрунтування закладе основу для етапів будівництва та реалізації проєкту.

Нагадаємо, Німеччина запропонувала Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС. Це допоможе Україні відновити станції, які розбомбила рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram