Соцмережі
12 Січня 2022
692

Василь Хмельницький: Шелл Нордстрем про майбутнє

Яким буде світ через 15-20 років?

Поговорили з Шеллом Нордстремом — шведським економістом, футурологом, професором Стокгольмської школи економіки, автором бестселлера “Бізнес в стилі фанк”.

1. Ключова роль — за талантами. Коли я вперше прочитав про це в 20 років назад — не повірив. Але зараз щодня переконуюсь, що прогноз здійснився. І професор говорить про те, що роль талантів тільки зростатиме.

2. З часом у світі будуть домінувати міста, а не країни. Вже зараз Лондон забезпечує 30% всієї економіки Великобританії. Через 20 років 75% всього населення Землі будуть жити в містах. Це будуть 500-600 урбаністичних великих міст, які будуть управляти всією світовою економікою.

3. Не дивлячись на глобалізацію, бізнес буде ставати більш локальними та орієнтуватиметься на свій регіон. Це не означає, що Китай та Франція перестануть вести бізнес між собою, але акцент вони будуть робити на локальний ринок та споживачів.

4. Знання. Цінуватись будуть ті знання, які неможливо оцифрувати та передати через девайс. Тобто ті, які ви отримали на практиці, будучи в певному середовищі, спілкуючись з професіоналами, а не через книги та інтернет.

5. Головне запитання наступних років: не “як”, а “хто”?

Хто буде приходити в мій магазин?

Хто буде моїм фінансистом/інженером?

Багато людей зараз знають відповідь на запитання «як», крім того в гуглі можна знайти практично все. Але знати талановиту людину і знати, до якого фахівця звернутись у разі необхідності — ось це стане найбільшою цінністю.

Kjell A Nordström

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram