Новини
13 Березня 2019
1 926

Василь Хмельницький продав “сонячні” активи

Віднині тут будуть “панувати” поляки

Антимонопольний комітет України (АМКУ) спочатку березня дозволила польській компанії Dymerka Solar Poland Sp. z o.o (підконтрольної іспанської Acciona Energia Global) придбати понад 50% проекту сонячних електростанцій (СЕС) “Арциз-Солар” (Київ) компанії UDP Renewables Василя Хмельницького, повідомляється на сайті АМКУ.

В кінці 2018 року “Арциз-Солар” отримав в оренду земельну ділянку на території Павлівської сільської ради Арцизького р-ну Одеської обл. для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування сонячних батарей.

За даними на сайті АМКУ, 1 березня комітет дозволив Dymerka Solar Poland Sp. z o.o придбати понад 50% в проектах сонячних електростанцій (СЕС) ТОВ “Гудзівка-Солар-1” і “Гудзівка-Солар-2” компанії UDP Renewables.

UDP Renewables заявляла про намір й надалі залишатися в проектах і після входження Acciona, щоб спільно їх розвивати.

У червні 2018 р. UDP Renewables (Київ) повідомила про домовленість з Acciona про спільний проект на €54,7 млн з ​​розширення Димерської сонячної електростанції (СЕС, Київська обл.) до 57,6 МВт з 6 МВт шляхом введення 2-3-4 її черг. Першу чергу цієї дебютної для себе СЕС UDP Renewables ввела в вересні 2017 р. Згідно державного реєстру, наразі Acciona виступає єдиним учасником цього проекту через Dymerka Solar Poland.

Згідно з інформацією на сайті UDP Renewables, її плани передбачають збільшення потужностей введених в експлуатацію СЕС з 24 МВт до 175 МВт вже в 2019 р.

Для довідки: UDP Renewables є частиною UFuture Investment Group з головним офісом в Брюсселі, яка була створена восени 2017 р. і об’єднала бізнес-проекти Василя Хмельницького.

Нагадаємо, Inestory News писали, що початок нового року став знаковим для ринку відновлювальної енергетики. В Україні останнім часом справжній бум інвестицій у відновлювальну енергетику.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram