Новини
27 Травня 2019
705

Вантажопотік у портах збільшиться до кінця року до 140 млн т

Це на 4 млн т більше, ніж у минулому році

Про збільшення вантажопотоку у морських портах до кінця року повідомив у інтерв’ю Investory News Райвіс Вецкаганс, голова Адміністрації морських портів України.

“Щодо питання динаміки приросту вантажопотоку, то в цьому році цей показник, за нашими попередніми оцінками, збільшиться до 140 млн т (у 2018 р. – 136 млн т). Можливо, це трохи оптимістично, але я на це розраховую”, – поділився пан Вецкаганс.

Також він розповів, щов цілому, не дивлячись на те, що за останні роки через геополітичні питання було втрачено в транзиті та переорієнтовано вантажопотоки, українські порти вже третій рік поспіль показують позитивну динаміку.

“В минулому році у нас було збільшення на 2,6 млн т у порівнянні з 2017-м, у цьому році зріст вантажопотоку складає 11-12%, у першу чергу за рахунок експорту зерна та руди. Приріст контейнерів у нинішньому році продовжується і складає 18-20%. Цьому є два пояснення: ріст купівельної спроможності та збільшення експортних вантажів, зокрема й контейнерами”, – повідомив голова відомства.

Більше про те, як розвивалася портова галузь та хто з інвесторів зацікавлений в українських портах, читайте в інтерв’ю.

Нагадаємо, у квітні Маріупольський порт прозвітував про рекордні показники у перевалці – 1 млн т вантажів, та кількості заходів у порт суден.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram