Новини
14 Серпня 2020
945

В Україні запрацювала платіжна система Facebook Pay

Новий підрозділ має назву Facebook Financial або F2

Платіжний сервіс Facebook Pay став доступний користувачам з України, пише Liga.Tech. Вдалося прив’язати до сервісу банківську карту Mastercard і перерахувати гроші на збір пожертвувань через Facebook. Платіж пройшов у доларах за курсом банку. Сервіс також підтримує платіжні системи Visa і PayPal.

Як відомо, Facebook створив новий підрозділ, команда якого буде керувати всіма платіжними проектами компанії. Його очолив співзасновник Libra Девід Маркус.

Новий підрозділ отримав назву Facebook Financial або F2. Його команда буде відповідати за платіжні та торговельні сервіси, зокрема Facebook Pay, який компанія планує вбудувати в усі свої додатки.

Facebook очікує, що інтеграція платіжних сервісів в Instagram, Messenger і WhatsApp збільшить доходи від реклами та кількість часу, який користувачі проводять у додатках.

Поки сервіс доступний тільки в десктопній версії. Зараз через Facebook Pay можна зробити пожертвування через вбудований механізм збору грошей на Facebook, а також купити віртуальну валюту Facebook Stars, за допомогою якої можна буде підтримати блогерів.

Нагадаємо, Walt Disney Co. “значно скоротила” витрати на свою рекламу в Facebook. Таким чином соцмережа втрачає свого головного рекламодавця в США.

Після запуску мобільного додатка для грошових переказів Cash App у квітні 2013 р. платіжна система Square почала поступово перетворюватися в повноцінний онлайн-банк. Акції компанії наближаються до своїх докризових пікових значень, обганяючи індекс S & P 500.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram