Новини
21 Травня 2020
1 111

В мінусі: Велика Британія вперше випустила держоблігації з негативною прибутковістю

Агенція з управління державним боргом продала трирічні держоблігації з прибутковістю мінус 0,003%

Британський уряд провів у середу, 20 травня, емісію трирічних держоблігацій на £3,75 млрд ($4,6 млрд), повідомив департамент управління боргом (DMO). Так, на аукціоні були розміщені папери з прибутковістю мінус 0,007%, мінус 0,003% (трирічні) і 0,001%.

Це перший випуск довгострокових держоблігацій з негативною прибутковістю. В кінці 2016 р. країна вже розміщувала папери під мінусовий відсоток, але це були векселі з терміном погашення один місяць.

Негативна прибутковість означає, що інвестори, які брали участь в емісії, отримають менше грошей, ніж заплатили за облігації, якщо будуть тримати їх до погашення.

За папери вони заплатили понад 102,3% від номіналу. Проте замовлення на покупку облігацій досягли £8,07 млрд ($9,9 млрд), перевищивши обсяг розміщення у 2,15 раза.

Уряду вдалося залучити кошти на таких умовах на фоні низьких процентних ставок і уповільнення інфляції. У квітні річний темп зростання споживчих цін знизився майже вдвічі до 0,8% через падіння цін на нафту та ослаблення попиту в умовах пандемії COVID-19. Але цільове значення інфляції у Банку Англії дорівнює 2%, а ключова ставка знаходиться на рекордно низькому рівні 0,1%.

Нагадаємо, уряд Великої Британії оголосив новий тарифний режим після Brexit, який замінить зовнішній тариф Європейського Союзу з 1 січня 2021 р.

Як писали раніше Investory News, економіка Великої Британії за підсумками 2020 р. може впасти на 14%, випливає з нового прогнозу Банку Англії. Падіння може стати найгіршим за 300 років — подібного краху фінансова система не відчувала з 1706 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram