Новини
25 Квітня 2019
1 029

В борг: Netflix залучить $2 млрд на кіно та серіали

Компанія намагається конкурувати з Apple та Disney

Фото: Stock Netflix/Flickr

Стрімінгова компанія Netflix повідомила про намір запропонувати інвесторам облігації в євро і в доларах на загальну суму в $2 млрд, точні характеристики яких будуть визначені в ході переговорів з інвесторами, повідомляє TechCrunch.

Залучені ресурси будуть використані на загальні корпоративні цілі, зокрема інвестиції в контент, виробництво та розвиток.

Як пише видання, в 2019 р. Netflix планує вкласти в новий контент близько $15 млрд. При цьому дефіцит вільного грошового потоку з початку року складе приблизно $3,5 млрд. Разом з цим боргом Netflix сумарно повинен своїм акціонерам $12,3 млрд.

На такий крок компанія йде через активні дії з боку конкурентів. Адже Apple запускає сервіс потокового відеомовлення. Сервіс буде включати в себе не лише власний контент, а й продукти інших медіакомпаній.

Disney Plus також складе конкуренцію Netflix. Компанія анонсувала запуск потокового сервісу Disney Plus у США. На розвиток проекту компанія виділить понад $1 млрд в 2020 фінансовому році і близько $2 млрд до 2024 року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram