Новини
25 Березня 2019
910

Шоу починається: Що нового чекати від Apple

Сьогодні ввечері Apple презентує “вбивцю Netflix” і iTunes для новин

Фото: Tecnoversia

Сьогодні, 25 березня, о 19:00 за київським часом відбудеться традиційна березнева презентація Apple, на якій буде показано два нових сервіси.

Незадовго до презентації видання The Wall Street Journal дізналося деякі подробиці про один з цих сервісів.

Наприклад, Apple Video, який в самій компанії називають “Вбивцею Netflix”, – сервіс потокового відеомовлення. Він стане хедлайнером презентації. Як повідомляє WSJ, сервіс буде працювати не тільки в США, а в 100 країнах світу. Чи буде серед них Україна і країни СНД, невідомо.

Сервіс буде включати в себе не тільки власний контент, а й продукти інших медіакомпаній. Серед них значаться HBO, Showtime і Starz.

Головною “фішкою” презентації стане вартість передплати. За інформаією видання, в США вона не буде дорожче $9,99. А це дешевше на $5 за підписку на один лише HBO ($14,99).

Інші джерела пишуть, що сервіс буде доступний в спеціальному додатку, який з’явиться на різних майданчиках, включаючи Smart TV.

Судячи з усього, Apple не чекає великих доходів від цього Apple Video. За даними WSJ, до 2021 р. корпорація очікує, що всі сервіси принесуть їй $50 млрд. З урахуванням того, що зараз компанія отримує близько $40 млрд від діючих сервісів, збільшення не виглядає надто великим. Однак це може означати, що Apple вкладає в створення власного контенту великі гроші. Повідомляється, що вже сума наближається до $2 млрд.

Крім цього, компанія може презентувати “iTunes для новин” – сервіс Apple News, власну кредитну карту і, можливо, сервіс по підписці на відеоігри. Apple News передбачує доступ до 300 різних видань всього за $10 на місяць. Поки що не відомо, в якому саме вигляді буде запропонована підписка. Одні джерела вважають, що це будуть просто журнали в електронному вигляді (щось на зразок заверстаний pdf-файл), а інші кажуть, що це будет повноцінна підписка на ЗМІ з постійно оновлюючим контентом.

Також очікується реліз iOS 12.2. В її бета-версії є згадка одночасної зарядки декількох пристроїв. Тож, як стверджує видання, ймовірно, покажуть і AirPower.

Раніше Investory News повідомляли, що виручка Apple зменшилась на 4,5%. За майже 10 років це перший випадок, коли на початку фінансового року знизилися і виручка, і прибуток.

На початку березня НКЦБФР видала дозвіл на обіг акцій компанії Apple і американських боргових облігацій на українських біржах.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram