Новини
7 Лютого 2024
295

В агросекторі зʼявиться майже 9 000 робочих місць

Це стане можливо завдяки компенсації вартості сільгосптехніки та обладнання 

Реалізація програми часткової компенсації аграріям вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва дозволить створити приблизно 9 тис. нових робочих місць і залучити 1,5 млрд додаткових податків у бюджет, повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

“На програму компенсації 25% коштів за придбану сільгосптехніку вітчизняного виробництва в держбюджет цього року закладено 1 млрд грн. За підрахунками, коштів вистачить для підтримки приблизно чотирьох тисяч заявок.

Свого часу ця програма подвоїла частку вітчизняної сільгосптехніки на внутрішньому ринку та дозволила запустити виробництво нової техніки, яку раніше не випускали”, — сказала перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується коштом бюджету, до початку широкомасштабного вторгнення включав понад 200 вітчизняних виробників сільгосптехніки та 17 тис. позицій техніки та різноманітного обладнання. Найближчим часом Міністерство економіки планує оголосити подання оновлених заявок виробників. Очікується, що після оновлення перелік так само міститиме сотні виробників.

Як розповіла під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України Юлія Свириденко, надзвичайно актуальною та затребуваною залишається програма доступних кредитів “5−7-9%”.

За її словами, з початком широкомасштабного вторгнення не менш вагому роль в підтримці виробників стали відігравати грантові програми з переробки, гранти на започаткування та розвиток власного бізнесу тощо.

Нагадаємо, в Україні розробляють нові пільгові програми.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram