Новини
5 Травня 2022
583

Уряд розширив можливості надання державної підтримки суб’єктам підприємництва

Також внесені зміни передбачають можливість отримання кредитів обсягом до 1 мільярда гривень

Кабінет Міністрів України (КМУ) вніс зміни до попередніх рішень щодо надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва для створення єдиного підходу в застосуванні пільгових державних програм кредитування та лізингу, а також з метою розширення можливостей та суб’єктного ряду цих програм, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

“Рішення уряду врегульовує термінологію раніше схвалених постанов, пов’язаних із реалізацією державних програм “Доступні кредити “5-7-9%”, “Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%” та надання кредитної підтримки на основі портфельних гарантій. Це дає можливість створити єдиний підхід у застосуванні цих постанов на практиці для надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва”, — йдеться в повідомленні.

Зокрема, змінами до постанови Кабінету Міністрів від 24.01.2020 №28 “Про надання фінансової державної підтримки” врегульовуються питання участі у державній програмі “Доступні кредити “5-7-9%” суб’єктів господарювання державного сектора економіки та розширюють дію програми “Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%” на суб’єктів великого підприємництва.

Також внесені зміни передбачають застосування показника чистого доходу від реалізації з показника розміру торговельних площ для великих підприємств роздрібної торгівлі, яким передбачена можливість отримання кредитів обсягом до 1 млрд грн.

Крім того, впроваджуються нові цілі державної підтримки, а саме:

• фінансування суб’єктів підприємництва — сільгосп товаровиробників для провадження сільгосп діяльності на період воєнного стану;

• фінансування суб’єктів підприємництва для забезпечення пасажирського та вантажного перевезення на період дії воєнного стану в Україні, компенсація винагороди за яким передбачається до рівня 0% річних протягом воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення чи скасування, але не більше 1 року з дати договору фінансового лізингу, а після завершення цього періоду та до завершення строку договору фінансового лізингу — до рівня 5% річних.

Нагадаємо, кількість переміщених у більш безпечні області підприємств за урядовою програмою релокації бізнесу зросла до 500, із них 300 розпочали роботу, ще 122 передано на транспортування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram