Новини
8 Лютого 2021
652

Урсула фон дер Ляйен: Євросоюз фінансово підтримав український бізнес

Також країни ЄС поділяться з Україною вакциною від коронавірусу

Євросоюз виділив €200 млн ($240,64 млн) на підтримку українського бізнесу під час жорсткого карантину, повідомляє УНІАН з посиланням на президента Європейської комісії (ЄК) Урсули фон дер Ляйен під час онлайн-виступу на всеукраїнському форумі “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”.

Вона нагадала, що з початку пандемії Євросоюз підтримував український народ. “Спершу ми посилали маски, апарати для вентиляції (легких), а також перерахували €200 млн на підтримку вашого бізнесу під час локдауну”, — зазначила президент ЄК.

Згодом ЄС став активним учасником глобальної ініціативи з розподілу вакцин COVAX.

Завдяки програмам в рамках COVAX, за словами президента Єврокомісії, лікарі та медичний персонал в Україні вже цього місяця зможуть отримати перші вакцини. Ще мільйони доз надійдуть в Україну до початку літа.

“Європейський Союз — найбільший донор ініціативи COVAX. На додаток до COVAX я попросила інших членів ЄС пожертвувати Україні частину своїх вакцин. Всі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві. Вони були ретельно перевірені незалежним Європейським медичним агентством (ЕМА)”, — зазначила фон дер Ляйен.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть Україні €50 млн на вакцинацію від COVID-19. На вітчизняний ринок зайдуть препарати від Pfizer та Astra Zeneca.

Як писали раніше Investory News, Johnson & Johnson подала заявку на отримання дозволу на екстрене використання своєї однодозової вакцини проти COVID-19. Ефективність препарату за результатами випробувань склала 66%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram