Новини
8 Лютого 2021
651

ЄІБ надасть Україні €50 мільйонів на вакцинацію від COVID-19

На вітчизняний ринок зайдуть препарати від Pfizer та Astra Zeneca

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть Україні €50 млн на вакцинацію від COVID-19, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника міністра охорони здоров’я Ігоря Іващенко.

“Минулого тижня Кабінет міністрів затвердив розпорядження президента, яким міністра охорони здоров’я Максима Степанова уповноважили на підписання листа про внесення змін до фінансової угоди між Україною та ЄІБ”, — зазначив він.

І додав, що уряд звернувся до ЄІБ з пропозицією перерозподілити частину коштів і спрямувати їх на вакцинацію населення в Україні. “Кабмін отримав підтвердження щодо виділення €50 млн, які будуть спрямовані на закупівлю вакцин, обладнання для забезпечення холодового ланцюжка, а також логістики. Найближчим часом будуть підписані відповідні зміни в угоді”, — додав заступник міністра.

Тим часом голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький розраховує, що вакцинація від COVID-19 розпочнеться в Україні 15 лютого.

“Міністр Степанов особисто гарантував і на зустрічі з фракцією “Слуга народу”, й на нараді у президента України, в Міністерстві охорони здоров’я, що з другого тижня, десь з 15 лютого, розпочнеться вакцинація першими дозами вакцини, які надійдуть в Україну за системою COVAX. Це буде вакцина Pfizer”, — наголосив пан Радуцький.

І додав, що наразі очікується надходження 117 тис. доз вакцини Pfizer. Крім того, наприкінці лютого за системою COVAX в Україну має надійти вакцина виробництва компанії Astra Zeneca, а у березні-квітні Україна повинна отримати вакцину, куплену за державний бюджет.

Раніше Investory News писали, що американська компанія Pfizer, яка розробила спільно з німецькою BioNTech вакцину проти коронавірусу, оцінила вигоду від продажу препарату в мільярди доларів. У 2021 р. фірма планує отримати прибуток у $15 млрд. Всього за підсумками поточного року Pfizer передбачає заробити від $59,4 до $61,4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram