Новини
8 Вересня 2020
1 042

Укроборонпром заощадив сотні мільйонів на держзакупівлі через ProZorro

Але концерну не обов’язково використовувати Платформу при проведенні закупівель

Фото: Укроборонпром

Підприємства державного концерну Укроборонпром заощадили на держзакупівлі через систему ProZorro 500 млн грн у 2019-2020 рр., повідомляє на своїй сторінці у Facebook директор із закупівель концерну Надія Бігун.

“Щоб цифра не звучала абстрактно, скажу, що приблизно стільки ж всі наші підприємства витрачають на електроенергію в рік. А це одна з основних статей витрат”, — зазначила вона.

Бігун запевнила, що підприємствам Укроборонпрому не обов’язково використовувати ProZorro при проведенні закупівель. Проте, з 1 січня 2020 р. всі підприємства концерну перейшли на ProZorro. Економія за вісім місяців поточного року склала 462 млн грн.

З початку року 69 підприємств Укроборонпрому оголосили 14 тис. тендерів через ProZorro на загальну суму 4,84 млрд грн. У тендерах брали участь 4 380 унікальних постачальників. Коефіцієнт конкуренції склав 2,34.

“Об’єднання закупівель підприємств концерну в один тендер дозволяє заощадити 40% бюджету”, — уточнює Бігун.

Вона додала, що у 2020 р. продаж та оренда майна Укроборонпрому проводилася виключно через ProZorro.Sale, що принесло концерну 2,1 млн грн доходу.

Нагадаємо, “Укрпошта” протягом 2016-2020 рр. заощадило на закупівлі через платформу ProZorro близько 1 млрд грн. Найбільше вдалося заощадити на закупівлі 2,7 тис. POS-терміналів (8,5 млн грн), майже 4 тис. персональних комп’ютерів для співробітників (15,6 млн грн). Але Надія Бігун упевнена, що з такими обсягами закупівель як в Укроборонпром, концерн їх скоро наздожене.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram