Новини
11 Серпня 2022
496

“Укравтопром”: Які автомобілі набули популярності під час війни

Українці частіше купують автомобілі на електротязі

У липні українці придбали та зареєстрували 1 тис. 732 автомобілів на електротязі, що у 2,3 раза більше, ніж минулого року, і на 64% відносно показника попереднього місяця, повідомляє “Укравтопром” в Telegram.

Однак частка нових машин в реєстраціях електромобілів становила лише 11% проти 20% в липні 2021 року.

Зазначається, що найпопулярнішим легковим автомобілем на ринку повністю електричних авто залишається Nissan Leaf. У липні свою першу реєстрацію в Україні пройшли 288 авто цієї моделі.

Друге місце посідає Volkswagen Е-Golf, яий обрали 151 автомобіліст.

На третьому місці — Volkswagen ID.4 — 134 реєстрації.

Також до популярної п’ятірки липня потрапили Renault Zoe — 112 шт. і Tesla Model 3 — 75 шт.

“Всього, з початку року український парк автомобілів на акумуляторних джерелах живлення поповнили майже 5,9 тис. машин, що на 34% більше, ніж за аналогічний період 2021 року”, — йдеться в повідомленні.

Протягом липня, за місяць після скасування пільг на розмитнення імпортних товарів, ринок нових легкових автомобілів в Україні зріс більше ніж на чверть, українці придбали та зареєстрували понад 3,6 тис. нових легкових автомобілів.

Нагадаємо, уряд запускає програму підтримки українських машинобудівників. До участі буде допущено товари, в яких не менше 10% внутрішньої складової вироблено на території України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram